joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

На данашњој седници Скупштине општине покренут је поступак прибављања земљишта у јавну својину општине Лучани, у насељеним местима Ђераћ, делу Дљина и Лучанима, за изградњу заштитног бедема у Ђераћу.

“Ради се о комплетном откупу земљишта од приватних лица за општину Лучани, где ће се у наредном периоду, највероватније од средине августа, покренути изградња бедема у пуном профилу. У питању је откуп око девет хектара земљишта којим ће се када све буде у својини општине, бити решени сви проблеми везани за бедем и земљиште око бедема што ће резултирати прекидом исплата штета које настају због немогућности власника парцела да обрађују своје њиве”, казао је председник општине Лучани Миливоје Доловић.
Он је истакао да ће овај поступак трајати још две наредне скупштине.

“Наше имовинско одељење ће радити и прековремено како би се сви власници парцела позвали, наравно процену тржишне вредности земље ради републички орган тј. Пореска управа. Надамо се да ће и власници тих парцела имати разумевање и да ћемо у што краћемем року откупити комплетну земљу. Оно што је новина јесте да ћемо у самом том појасу Ђераћа вршити откуп и шест стамбених објеката чије је рушење планирано да би се изградио бедем у пуном профилу”, рекао је Доловић.

Одборници су донели одлуку о јавним паркиралиштима у општини Лучани, одлуку о градском и приградском саобраћају и одлуку о димничарским услугама а на основу записника републичког комуналног инспектора и ми смо били у обавези да донесемо скупштинску одлуку којом регулишемо те врсте комуналних делатности. У градским срединама Гучи и Лучанима, постоје паркинг места али се паркинг не наплаћује, а неће се наплаћивати ни у наредном периоду”, закључио је председник општине Лучани.

Одборници су на данашњем заседању донели одлуку да се због недавних катастрофалних поплава које су погодиле Гучу када је поплављен и фудбалски стадион на којем су се одржавали најважнији садржаји манифестације, сви програмски садржаји 59. Сабора трубача одрже у црквеној порти, где је пре пола века и рођена манифестација.

,,Након разговора са стручним службама због продирања воде у машинске делове, били у прилици да донесемо одлуку да све програмске садржаје са стадиона пренесемо у црквену порту, изјавио је председник општине Лучани Миливоје Доловић. Он је истакао да су за такву одлуку добили благослов Епископа жичког и да ће се наредних дана приступити потписивању уговора са црквеном општином Гуча.

,,Сви садржаји, почев од ове године па надаље, обављаће се у црквеној порти. Наравно да порта не може да прими све љубитеље трубе који дођу у Гучу, па ћемо сходно томе имати и три додатне бине. Прва ће се налазити испред Културног центра, друга ће бити

постављена испред споменика трубачу и једна испред Пореске управе. На свим бинама ће бити инсталирани лед екрани где ће се путем лајв стриминга програм из порте преносити истовремено на преостале три бине. ”, истакао је Доловић.

Према његовим речима што се тиче програмских садржаја, које је предложио Културни центар, требало би да буду потврђени на данашњој седници Саборског одбора.

„Предлог је да у четвртак 8. августа буде наступ трубачког оркестра Дејана Јевђића и групе Црвена јабука, у петак 9. августа поред традиционалног поноћног концерта у преподневним сатима биће одржан дефиле учесника културно – уметничког програма, а у вечерњим сатима очекује нас концерт Бобана Марковића и Биље Крстић. У суботу је финално такмичење трубачких оркестара, али му током дана претходи извођење старе драгачевске свадбе и народног вишебоја и концерт Дејана Петровића. Недеља је резервисана за концерт трубачког оркестра Дејана Лазаревића и Тропико бенда. На седници Саборског одбора утврдићемо и предлог да домаћин 59. Сабора трубача буде министар пољопривреде Бранислав Недимовић”, казао је Доловић.

Одборници су усвојили предлог решења о именовању др Данице Стефановић за директора Дома здравља Лучани.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top