joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

На седници Општинског већа, општине Лучани, која је одржана 23. августа разматран је најпре, степен усклађености планираних и реализованих активности пословања ЈКП "Дубоко" за првих шест месеци ове године и дата сагласност на Статут овог предузећа.

Технички директор ЈКП "Дубоко", Недељко Милосављевић је навео да је општина Лучани у наведеном периоду реализовала 89 одсто плана допреме отпада што је висок проценат с обзиром да "Комуналац" допрему отпада обавља својим камионима. Милосављевић је истакао да је за 2019. годину био известан губитак у пословању ЈКП "Дубоко", након чега су општине оснивачи дефинисале програм за побољшање пословања и мере су већ дале резултат, па су сви изгледи да ће се ова година завршити са позитивним пословањем.

Веће је на седници разматрало и извештај о пословању ЈКП "Комуналац" Лучани за прву половину године и дало сагласност на измене и допуне финансијског плана преузећа. ВД директора, Милош Бошковиић је навео да је реализација плана по позицијама уредна осим у позицијама које је предузеће премашило услед ванредних ситуација условљених поплавама и градом а које су нас ове године задесиле. У овом периоду склопљено је преко 250 репрограма са дужницима - потрошачима, укупне вредности око 10 милиона динара. Све време, водоснабдевање је уредно као и одношење смећа које је посебно било добро организовано за време Сабора трубача у Гучи.
Ребалансом буџета је издвојено 17 милиона динара из буџета чиме је ЈКП "Комуналац" покрио ванредне трошкове настале првенствено ангажовањем машина из суседних јавних предузећа и других привредних субјеката за санирање настале штете у ванредним ситуацијама.

Веће је на овој седници усвојило и Правилник за помоћ грађанима за санирање штете настале услед града који је задесио велики део општине. Заменик председника, Милош Јовичић је истакао да ће правилником бити додељено око 4 милиона динара за помоћ угроженим домаћинствима за санацију кровне покривке и то у висини од 50 одсто за стамбене и 25 одсто за помоћне објекте. По процени општинских комисија, град је оштетио укупно око 200 хиљада црепова. Он је навео и то да је у претходном периоду реализована додела државне помоћи за преко 200 попллавених породица, чему је претходила категоризација поплављених, процена штета а све је прошло процедуру верификације код Канцеларије за јавна улагања. До сада је око 110 породица добило државну помоћ, истакао је Јовичић.

Веће је разматрало измене и допуне правилника о систематизацији радних места у Општинској управи, предлог за доделу солидарне помоћи, захтев Министарства државне помоћи у вези са називима насељених места у нашој општини као и именовања нових школских одбора. О свему претходно наведеном завршну реч ће дати одборници на седници Скупштине која је заказана за петак, 30. август.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top