joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Председник општине, Миливоје Доловић је од почетка свог мандата приступио стратегији интензивног развоја општине за квалитетан живот, најпре младих, образованих људи који имају услове да образују своје породице и квалитетно живе и раде у свом родном крају.

Општина Лучани је у последњих шест месеци, захваљујући изузетној сарадњи Владе Србије и локалне самоуправе отворила бројна градилишта. Ресорна министарства су заједно са Канцеларијом за јавна улагања значајна финансијска средства усмерила на финансирање асвалтирања путеваа а затим и на изградњу и реконструкцију установа бројних друштвених намена.

Тренутно се реконструише и поставља асвалт на бројним путним правцима на територији општине Лучани : Тијање - Потајник, дужине пет километара, вредности 38 милиона, Пухово - Ранковац, дужине 4,7 км, вредности 35 милиона и Вучковица - Глог - Г Дубац, дужине 8,5 км, вредности 48 милиона; Миловановићи - гробље Мандићи у селу Лучанима, вредности 7,8 милиона динара.

Након окончања реконструкције наведених путева који су у току, у октобру ће се приступити асвалтирању следећих праваца: село Лучани - засеок Миловановићи, вредности 4,4 милиона , пут ка манастиру Сретење у дужини од 2,4 километара вредности 12 милиона, пут ка манастиру Тројице од 2,1 км у вредности 12,2 милиона динара као и пут Доња Краварица - Пилатовићи у дужини од 2,4 км, вредностии 17 милиона динара.

Посебну пажњу локална самоуправа је усмерена ка реконструкцији и доградњи постојеће водоводне инфраструктуре у великим насељеним местима. Капитална инвестиција која предстоји јесте доградња и реконструкција водоводне мреже у насељеном месту Лучани са магистралним водом Лучани - Пухово чија вредност достиже 250 милиона динара. Расписивање тендера за ову инвестицију је до краја септембра а радови почињу крајем године.

Као један од најважнијих услова за опстанак младих људи на селу, председник је у приоритет ставио довођење здраве пијаће воде до сваког домаћинства. Тренутно, скоро свако насеље има доведену рзавску воду. Ових дана окончана је и изградња секундарне вооводне мреже у селу Лучанима за 48 корисника коа и у Горњој Краварици за 28 корисника.

До краја септембра траје и тендер за реконструкцију зграде ОШ "Милан Благојевић" Лучани у вредности од 110 милиона динара, затим и реконструкција средње школе у Лучанима са партерним уређењем око спортске хале вредности 104 милиона динара.

Почетком наредне године нам следи јавно - приватно партнерсво у реализацији комплетне замене уличне расвете модерном и економски изузетно исплативом расвете у свим насељеним местима на територији општине Лучани.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top