joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић, састао се данас у Лучанима са представницима компаније „Balkan Top Packaging“ д.о.о. чије је главно седиште у Италији а која је заинтересована за инвестирање у општини Лучани, отварањем погона за производњу „џамбо“ џакова.

"Сама најава изградње деонице ауто-пута Коридора 11 од Прељине до Пожеге, и пре званичног почетка радова, привлачи у општину Лучани стране инвеститоре. Имајући у виду традицију текстилне индустрије у Драгачеву (некадашња фирма „Слога“ из Гуче) представници италијанске фирме сматрају да у нашој општини има довољно квалификоване радне снаге. За отварање ове производње која би запослила најмање 100 радника потребно је минимум 3.000-5.000 м2 покривеног пословног простора који је тешко наћи у општини Лучани, али ми ћемо учинити све да не испустимо ове потенцијалне инвеститоре. Обавеза општине Лучани у овој инвестицији осим проналаска пословног простора, била би и делимично обезбеђивање путне инфраструктуре до тог простора.Сигурни смо да ћемо у наредном периоду имати пуно оваквих састанака, а то нам даје подстрех да нашу идеју о откупу 30 хектара земље у Крстацу и формирање нове индустријске зоне што пре реализујемо.Само на овај начин, довођењем нових инвеститора можемо да створимо услове за останак младих у Драгачеву", рекао је након данашњег састанка председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

"Компанија чије је главно седиште у Италији већ има отворен мањи погон у Буковцу.У општини Лучани, производила би велике количине квалитетних „џамбо“ џакова који могу да се користе у више сектора, као што је пољопривреда и машинска индустрија, а овај производ извозио би се широм света, највише у Европу", рекао је данас након састанка представник компаније „Balkan Top Packaging“ Марко Рупи.

Председник општине Лучани Миливоје Доловић и представник компаније „Balkan Top Packaging“ Марко Рупи обишли су данас и неколико потенцијалних локација, а њихова стручна служба ће препознати да ли је то оно што је њима потребно. Уколико дође до реализације ове пословне сарадње, посао ће у општини Лучани добити најмање 100 радника који ће са производњом „џамбо“ џакова почети већ наредне године.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top