joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Седница Скупштине општине Лучани је одржана данас у биоскопској сали Дома културе, због реконструкције Скупштинске сале, која је у току. Седници је присуствовало 25 одборника који су најпре, усвојили Статут ЈП "Рзав" Ариље. Статутом се предвиђају три члана у Надзорном одбору овог предузећа, где је један стални члан из града Чачка као највећег оснивача, други члан је из реда запослених а трећи из осталих општина оснивача, који се мењају на сваке четири године.

Одборници су затим усвојили и програм пословања ЈКП "Дубоко" за текућу годину у оквиру кога је извршена прерасподела средстава за значајан пројекат прекограничне сарадње који се односи на систем селекције комуналног отпада из домаћинстава у приградским насељима Ужица и Тузле. Уследила је и корекција у плану инвестиција за набавку два камиона за пројектне партнере ИПА донације као и за израду нових пројеката ЈКП "Дубоко" за: стабилизацију депоније, измену регулационог плана управљања отпадом, израду претоварне станице Чајетина , коришћење депонијског гаса као и пројетка за третман отпада.

На седници су утврђени и предлози одлуке о прибављању непокретности у јавну својину општине као и о отуђењу непокретности из јавне својине. Уследило је и утврђивање решења о образовању Комисије за именовање директора ЈП "Драгачево путеви", донета одлука о спровођењу јавног конкурса и дефинисан јавни конкурс за избор директора.

Донета су и решења о разрешењу старог и меновању новог Управног одбора предшколске установе "Наша радост" Лучани као и члана школског одбора СШ "Драгачево" Гуча.

На седници су уследила и питања и предлози одборника везано за реализацију започетих инвестиција, реконструкција школа и спотске хале, асвалтирање одређених путних праваца, водоводних система.
Заменица председнице Скупштине, Зорица Ковачевић, која је председавала седницом је известила одборнике о окончању асвалтирања путног правца од Јелице до манастира Сретење.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top