joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Скупштине општине Лучани је одржала 13.седница на којој су одборници једногласно усвојили предлог одлуке о буџету општине Лучани за 2020. годину. Реални приходи буџета планирани су у износу од 780 милиона а расходи 759 милиона динара, па је предвиђен суфицит од око 20 милиона динара.

Председник општине је упознао одборнике са планираним инвестицијама у наредној години. Он је навео да су буџетом опредељена средства за наставак исплате по 30 хиљада динара за свако новорођенче као и три милиона динара за вантелесну оплодњу за парове без деце. Буџетом је предвиђено још три милиона динара за удружења и културно - уметничка друштва. За комуналну активност је опредељено 44 милиона а за спорт тринаест милиона динара. Из буџета ће, такође бити издвојено 85 милиона динара за одржавање путева, седам милиона динара за поправке и 14,5 милиона за јавну расвету као и 36 милиона за развој пољопривреде.

Када је реч о инвестиционим улагањима, поред великих улагања у путну инфраструктуру, председник Доловић је истакао пројекте који су у току као што је пројекат комплетне реконструкције средње школе у Гучи. Завршен је тендер и за завршетак спортске хале у Лучанима а рок за завршетак радова је девет месеци. И за следећу годину планиране су бројне инвестиције.

На 13.седници СО, одборници су усвојили решење о именовању Милије Миленковића за директора ЈП „Драгачево путеви“ на нови четворогодишњи мандат. Миленковић је једини конкурисао и испуњава све конкурсом тражене услове. На седници је разматран и усвојен програм рада овог предузећа за 2020.годину, као и план и програм зимске службе овог предузећа за сезону 2019/2020.године.

Одборници су усвојили и програме пословања за 2020.годину, ЈП „Рзав“ Ариље, ЈКП „Дубоко“ Ужице, Библиотеке општине Лучани. Дата је сагласност на ребаланс финансијског плана Дома здравља Лучани за 2019. годину а усвојен је и извештај о функционисању система одбране од града на територији радарског центра „Ужице“ у току 2019. године. Дата је сагласност и на одлуку о приступању општине Лучани традиционалној смотри и манифестацији спорта и физичке културе „МОСИ“, као и на предлог решења о давању сагласности на планове управљања заштићених природних добара у Драгачеву.

Одборници су на 13.седници СО усвојили и предлог одлуке о боравишној такси коју је корисник услуге смештаја обавезан да плаћа када користи услугу смештаја изван свог места пребивалишта. Такође, боравишну таксу плаћају и угоститељски објекти као и угоститељ који као физичко лице пружа услугу смештаја у сеоским или објектима домаће радиности. Према одлуци, цена боравишне таксте је 90 динара за сваки дан боравка и наплаћује се истовремено са наплатом услуге смештаја, док су објекти који пружају услугу смештаја дужни да плаћају хиљаду динара по сваком лежају на годишњем нивоу.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top