joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

На 14. седници Скупштине општине Лучани, која је одржана данас, усвојена је оставка ВД директора Туристичке организације општине Лучани и са 27 гласова за и једним уздржаним гласом постављен Синиша Павловић из Чачка за вршиоца дужности директора ове установе, на период од најдуже годину дана.

Одборници су именовали и нови Управни одбор Туристичке организације општине Лучани, утврђен предлог решења о образовању комисије као и спровођење јавног конкурса за избор директора ЈКП "Комуналац" Лучани.

Скупштински одборници су образовали и Савет за здравље општине Лучани чији задатак ће бити да прати рад установе примарне здравствене заштите, прати здравствено стање становништва и демографску структуру и припрема стратегију и акциони план за спровођење на нашој територији. Чланови Савета бирани су из реда представника локалне самоуправе, здравствених установа здравственог фонда и удружења грађана из реда пацијената.

Скупштина је на данашњој седници усвојила и план рада Центра за социјални рад у 2020. години у коме су дефинисани основни задаци социјалне заштите као и остваривање права грађана на помоћ. На седници је истакнуто да Центар за социјални рад ове године прославља јубиларних 40 година рада као и да је у току реконструкција зграде у делу унапређења енергетске ефикасности. Средства су обезбедили Министарство енергетике и локална самоуправа.

Директор Центра, Наталија Дарковић је истакла да је у току израда социјлне карте становништва, посебно самохраних родитеља, старачких домаћинстава, многочланих породица, инвалидских лица а која не користе никакав вид социјалне помоћи како би се додатно помогле угрожене породице и појединци са територије општине Лучани.

Усвојен је и извештај о раду предшколске установе "Наша радост" у претходној школској години као и план рада за ову годину.

У циљу поспешивања популационе политике, Скупштина је на данашњој седници донела и правилник о помоћи за вантелесну оплодњу за парове са територије општине Лучани. Помоћ је намењена онима који су исцрпели све могућности које нуди републички фонд за здравство за ову област. Донет је и правилник о избору програма и пројеката културно уметничких друштава који се финансирају из буџета општине. На јавни конкурс ће моћи да се пријаве културно уметничка друштва, певачке групе и хорови чије седиште је на нашој територији.

Скупштина је усвојила и програм рада Међуопштинског историјског архива у коме је прецизирана заштита архивске грађе и регистратурског материјала, пријем и смештај архивске грађе, сређивање и обрада као и техничка заштита архивске грађе.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top