joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Председник Општине Лчани, Миливоје Доловић, позвао је све грађане да се придржавају свих мера које доноси Влада и Председник Републике Србије. Штаб за ванредне ситуације општине Лучани предузима све мере у смислу заштите грађана током ванредног стања како би помогао угроженој друштвеној групи, као и социјално угроженим лицима.

Председник општине истиче да је ово време суочавања са најтежим задатком који се испречио пред нама а то је очување здравља и живота сваког нашег суграђанина. Зато, чинимо све што је у нашој моћи како бисмо обавили потребне услуге и задатке локалне самоуправе у циљу превазилажења настале ситуације.

- Тренутно на територији наше општине Лучани, нема регистрованог ниједног лица са вирусом короне. У самоизолацији се налази 15 наших суграђана, који су углавном допутовали из других земаља. Ангажовано је 79 волонтера, службеника локалне самоуправе и повереника цивилне заштите који помажу нашим најстаријим суграђанима, углавном у снабдевању основним животним намирницама и лековима. Овакав вид активности спроводићемо и у наредним данима.

Позивни центар који је активиран одмах по проглашењу ванредног стања доступан је за наше најстарије суграђане, сваког дана у недељи од 07 до 19 часова, и он ће евидентирати све позиве, а наш волонтерски центар ће на основу тих позива континуирано помагати и извршавати потребне набавке основним животним намирницама. Чинимо све како бисмо стигли до сваког пензионера и појединца и помогли му у набавци свега онога што му је потребно за живот. Бројеви телефона на који можете да се обратите за помоћ су 032/ 5150600 , 854 508 – Општинска управа; 032/817 124 и 032/855 520 Дом здравља- информације о корона вирусу; 063/653 963 Црвени крст општине Лучани. Штаб за ванредне ситуације општине Лучани ће у предстојећим данима доносити мере које се искључиво односе на сваки вид заштите наших грађана.

Посебан апел упућујем нашим најстаријим суграђанима да остану код куће а све што им буде требало, ми ћемо им обезбедићемо. Још једом молим све наше суграђане да се придржавају свих прописаних и препоручених мера општинског штаба за ванредне ситуације, Владе и Председника државе, како бисмо сачували сваки људски живот и здравље наших житеља– наводи председник Доловић.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top