joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је одржао седницу Штаба за којој је председник општине Миливоје Доловић обавестио чланове Штаба да су две особе са територије наше општине заражене корона вирусом.. То је данас потврдила надлежна чачанска санитарна инспекција. Оба пацијента се тренутно налазе у чачанској болници под сталном медицинском негом.

Санитарна инспекција је одмах извршила разговор са зараженима на основу којих су пописана сва лица која су у претходном периоду била у контакту са оболелим лицима. Та лица су подвргнута поступку самоизолације.
Од јутрос, број лица који је подвргнут мери самоизолације је значајно повећан на 85 на нашој територији.

Председник Доловић је истакао да је у сталном контакту са Санитарном инспекцијом Чачка, Домом здравља као и Полицијском станицом Лучани и да се у свему редовно предузимају све прописане мере заштите становништа који су у надлежности локалне самоуправе.

Полиција је обавестила чланове Штаба да редовно добија информације од граничне полиције о особама које улазе у земљу , затим од Санитарне инспекције и Дома здравља о особама које су биле у контакту са зараженима од корона вируса како би одмах спроводили мере самоизолације за та лица.

Полиција свакодневно врши контролу лица која су у самоизолацији. Тренутно на нашој територији нема забележеног кршења ових мера. Иначе, не поштовање мера самоизолације у ванредном стању повлачи казну од две до пет година затвора.

Председник Доловић је обавестио чланове Штаба да су набављена средстава за дезинфекцију јавних површина и установа по хитном поступку који ће бити стављени на располагње ЈКП „Комуналац“ Лучани које је задужено за спровођење дезинфекције.

Штаб је наложио ЈКП „Комуналац“ Лучани, управницима стамбених зграда и станарима да у наредним данима обезбеде појачано чишћење и дезинфекцију површина у зградaма на површинама на којима се остварује највећи контакт грађана (улази у зграду, простори испред лифтова, лифтови, степенишни рукохвати, кваке на улазним вратима, улазна врата и др.). Дезинфекцију треба споводити најмање једном у току дана. Ткође, овом јавном предузећу је наложено да свакодневно врши дезинфекцију јавних установа, улица и јавних површина на подручју насељених места Гуча и Лучани.

Подсећамо грађане на бројеве телефона на које се можете јавити у случају било какве потребе, посебно за доставу хране и лекова: у Лучанима 5150600 у Гучи 854508 у времену од 07 до 16 часова.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top