joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општинско јавно комунално предузеће „Комуналац“ јутрос је почело интензивну дезинфекцију свих јавних површина у насељеном месту Лучани.

Наиме, јуче је, одмах након потврде о још једном зараженом суграђанину почела припрема дезинфекционог раствора натријум хипохлорита. Ово средство општина је добила јуче а након седам дана од када је извршила поруџбину. Стигла је количина од једне тоне концентрованог средства које ће у односу један према десет бити разблажено са водом, тако да се тренутно располаже са 10 хиљада литара дезинфекционог средства.

Председник општине је заједно са Штабом за ванредне ситуације, одмах наложио спровођење дезинфекције свих јавних објеката, јавних површина и дезинфекцију површина у зградaма, посебно на местимана којима се остварује највећи контакт грађана (улази у зграду, простори испред лифтова, лифтови, степенишни рукохвати, кваке на улазним вратима, улазна врата и др).

Око двадесет радника ЈКП „Комуналац“ је са кантама раствора већ извршило обилазак стамбених зграда и обавило дезинфекцију у центру Лучана. Следи, обилазак и дезинфекција зграда на Старој и Новој колонији. Дезинфекција је извршена и у објектима јавне намене (Дом здравља, пошта, банке, Општинска управа...)

Радници јавног комуналног предузећа врше и интензивирано изношење смећа и дезинфекцију контејнера на територији општине Лучани.

За сутра је планирана акција дезинфекције јавних површина у насељеном месту у Гучи, док ће, чим то време дозволи, уследити и дезинфекција улица и фреквентних путних праваца у највећим насељеним местима општине.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top