joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Током ванредног стања, општина Лучани је посебан акценат ставила на тежак положај социјално угрожених категорија, а који у овим отежаним, ванредним околностима не сме бити додатно погоршан.

Зато је председник општине, Миливоје Доловић, формирао Оперативни тим за сагледавање стања и решавање потреба социјално угрожених и осетљивих категорија становништва на територији Општине Лучани. Тим чини Милош Јовичић, заменик председника општине, Анка Радојичић, секретар Црвеног крста и Наташа Драшковић, директор Центра за социјални рад општине Лучани. Задатак оперативног тима је да прикупља податке о наведеним категоријама становништва, преко надлежних служби и преко кол-центара при општини, анализира потребе људи и врши проверу на терену.

Преко овог тима, општина пружа помоћ нашим најугроженијим суграђанима, а према њиховим исказаним потребама, сходно прописаним критеријумима и по приоритетима. Ову врсту социјалне заштите општина обавља, тако што су чланови оперативног тима у сталном контакту са социјално угроженим становницима, планирају пружање услуга социјалне заштите, спроводе поступак и одлучују о правима на материјална давања и о коришћењу услуга социјалне заштите, пружају помоћ људима и непрестано прате стање на терену.

Посебно важну улогу Црвени крст и Центар за социјални рад имају у непрекидном пружању услуга психосоцијалне подршке осетљивим групама људи на територији општине Лучани.

Председник Доловић подсећа наше суграђане да је ово време суочавања са најтежим задатком који се испречио пред нама, а то је очување здравља и живота сваког нашег суграђанина.

"Морамо сачувати свест, савест и солидарност друштвене заједнице, јер је то у овим тренуцима најважније, како бисмо из тешке ситуације изашли са што мање последица за сваког човека појединачно", истиче председник општине.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top