joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани интензивно и доследно ради на спровођењу прописаних мера Владе Републике Србије као и локалних мера и закључака.

Тренутно на територији општине Лучани су два лица са потврђеном инфекцијом вирусом ЦОВИД 19. Оба лица су у стабилном стању, једно се налази у здравственом центру Крагујевац док се друго лице лечи у болници Чачак. У поступку самоизолације, тренутно је 101 лице . Ради се о особама које су биле у непосредном контакту са зараженим лицима или онима који су били у иностранству, пословно или туристички.

Начелник штаба за ванредне ситуације, Зоран Вучићевић наводи да је општина Лучани од самог увођења ванредног стања организовала рад јавних предузећа, Општинске управе као и других установа како би се што квалитетније обављале све мере у циљу заштите грађана од инвазивне инфекције. На терену ради око 40 запослених у ЈКП Комуналац, 15 радника ЈКП Драгачево путеви, 25 запослених у Општинској управи 20- так запослених у другим установама а на располагању нам је око 30 – так волонтера који су се јавили да помогну током ванредног стања. Кол центар општине ради сваког дана, за сада од 7 до 16 сати и прима све позиве наших суграђана у достави основних животних намирница и лекова.

- ЈКП „Комуналац“ је данас поново извршило прскање свих стамбених зграда дезинфекцијоним средством натријум – хипохлоритом. Дезинфиковане су и све установе у којима је често присуство грађана, и то Дом здравља, вртић, апотеке, Полицијску станицу, бензинске пумпе, простор испред трговинских објеката...

- Оперативни тим за социјално угрожено становништво обилази најугроженије по захтевима грађана и према проритетима, обезбеђујући најнеопходије намирнице за социјално најугроженије у нашој општини. Испорука електричне енергије, топлотне енергије и воде за пиће за наше становништво је редовна и за сада без икаквог застоја - истиче начелник Вучићевић.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top