joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани потврдио је да је у Лучанима регистровано треће лице са потврђеним корона вирусом. Особа са јасним симтомима вируса је у стабилном стању и лечи се у болници Чачак. Тренутно је 101 лице у самоизолацији али се током дана очекује да Санитарна инспекција донесе низ решења о самоизолацији.

Током претходног дана је извршена дезинфекција стамбених зграда и објеката јавне намене у насељеном месту Гуча. Следи прање и дезинфекција улица и фреквентних путних праваца чим то временске прилике дозволе. Општинско јавно комунално предузеће „Комуналац“ Лучани врши појачано изношење смећа у свим насељеним местима.

Све информације и савете везане за здравље грађана, грађани могу добити у Дому здравља Лучани и Гуча. Од увођења ванредног стања у општини Лучани није забележено кршење забране кретања.Свим продајним објектима, Штаб је поделио заштитне маске како би помогли трговцима који су посебно изложени у сачувању њиховог и здравља купаца.

Оперативни тим за сагледавање стања и решавање потреба социјално угрожених и осетљивих категорија становништва на територији Општине Лучани је у сталном контакту са социјално угроженим становницима, пружају услуге социјалне заштите, и материјалне помоћи, као и редовно пружају психо социјалну помоћ. Запослени Општинске управе и волонтери су непрестано ангажовани на достављању лекова и хране за најстарије суграђане наше општине. Штаб подсећа млађе суграђане да помогну својим родитељима, старијим суграђанима и пријатељима у набавци основних животних потребштина.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top