joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општинско удружење пчелара општине Лучани „Драгачевски пчелари“ одазвало се позиву Савеза пчеларских организација Србије да организују акцију прикупљања меда и ставе га на располагање локалној самоуправи, које ће медом помоћи најугроженијем слоју становништва у циљу подизања имунитета и квалитетне исхране наших најугроженијих суграђана.

Такође, млекара „Гај“ из Горачића је донирала значајну количину сира из програма сопствене производње за најугроженије грађане са територије наше општине.

Ова акција сакупљања животних намерница меда и сира у општини Лучани је обављена претходних дана и сакупљена количина је предата Оперативном тиму за сагледавање стања и решавање потреба социјално угрожених и осетљивих категорија становништва а који је организовао поделу ових животних намирница онима којима су у овом тренутку најпотребније.

Заменик председника, Милош Јовичић се захвалио дародавцима производа који су своју донацију упутили нашим најосетљивијим суграђанима. Он је истакао да су грађани општине Лучани током ванредног стања у коме се налазимо, показали изузетну људску солидарност посебно изражену у сарадњи локалне самоуправе, удружења грађана и привредних предузетника који су својим донацијама помогли у превазилажењу насталог стања. Изразита је и солидарност трговаца, радно ангажованих у приватним и јавним предузећима као и виволонтерима који неуморно обилазе и помажу сваком ко се обрати кол центрима.

Иначе, Општински оперативни тим чини Милош Јовичић, заменик председника општине, Анка Радојичић, секретар Црвеног крста и Наталија Дарковић, директор Центра за социјални рад општине Лучани. Тим прикупља податке о наведеним категоријама становништва, преко надлежних служби и преко кол-центара при општини.

Чланови оперативног тима свакодневно помажу социјално угроженим становницима, пружају помоћ угроженим породицама и непрестано прате стање на терену. Уколико сте у социјалној нужди или вам је потребна психосоцијална подршка можете се обратити општинском кол-центру, на телефоне 032 515 06 00 и 854 508, Црвеном крсту 063 653 963 и Центру за социјални рад општине Лучани 854 370.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top