joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је констатовао да је данас значајно повољнија епидемиолошка ситуација у општини Лучани. Наиме, на територији општине Лучани нема повећања броја оболелих од ковида 19 а број особа у изолацији је смањен на 87.

Грађани општине Лучани се придржавају прописаних мера Владе РС као и Штаба за ванредне ситуације и током претходних дана није било кршења прописаних изолација као и забрана изласка грађане из кућа током викенда.
Нашим суграђанима је свакодневно доступно преузимање до два литра средства за дезинфекцију са натријум хипохлоритом по домаћинству, које је тако припремљено да одмах може да се користи у домаћинствима. Цистерне су постављене на јавним површинама у већим насељеним местима, Лучанима, Гучи, Котражи.

Дезинфекција јавних површина континуирано обавља ЈКП „Комуналац“ Лучани у већим насељеним местима у данима када су повољни временски услови. Такође, редовно се обавља и дезинфекција стамбених зграда, јавних установа и паркова по већим насељима у нашој општини.

Општински кол центар у Лучанима и Гучи и даље активно ради од 7 до 15 сати и прихвата све позиве наших грађана и запослени у Општинској управи и волонтери редовно достављају нашим најугроженијим суграђанима који нису у могућности да изврше набавку хране и лекова.

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић је изразио захвалност грађанима на њиховом стрпљењу и посвећености да током ванредног стања истрају у поштовању свих прописаних мера. Такође, моли грађане да се и даље понашају одговорно према себи, својим пријатељима, познаницима и комшијама, користе заштитне рукавице и маске и поштују све остале прописане мере.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top