joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општина Лучани на данашњи дан нема оболелих од корона вируса. У самоизолацији се налази 17 лица, док су три особе које су до сада регистроване на наведени вирус од данас негативне на тест вируса COVID 19.

Општина Лучани је са проглашењем пандемије већ имала три регистрована оболела лица од COVID-a 19 и највише 101 лице, која су по разним основама биле у самоизолацији. На данашњи дан, сва три оболела лица су коначно негативна на вирусном тесту, два су пуштена на кућно лечење и очекује се да ће и треће лице убрзо бити отпуштено из болнице.

„Рекло би се да смо коначно победили вирус у општини Лучани и надамо се да је та тема за нас окончана. На основу данашњих података, општина Лучани је прва у Моравичком округу чиста и по свему судећи нема више оболелих од короне. Но, ми интензивно настављамо са реализацији свих прописаних мера Владе Републике Србије, доносимо мере које су специфичне за нашу општину, као и редовно пратимо стање на терену“- рекао је председник општине, Миливоје Доловић.

Подсећамо грађане да смо и до данас скоро свакодневно вршили засипање улица, тротоара и јавних површина дезинфеционим средством натријум – хипохлорит, као и да смо редовно вршили дезинфекцију стамбених зграда, Дома здравља, Полицијске станице, јавних предузећа и установа, поште, банака, школа, вртића, улаза у трговине, како бисмо превентивно утицали на успоравање преношења вируса. Ово смо чинили и из разлога да када почнемо са радом било које од наведених установа, која није била до сада у функцији, будемо сигурни са се није задржавао вирус у тим просторима. Устаљеи поступак дезинфекције се наставља а грађанима је и даље доступно средство за дезинфекцију, које могу преузети из мини резервоара постављених на јавним површинама у већим насељеним местима.

„Неоспорно је да је захваљујући дисциплини мојих суграђана која је по свим подацима била на изузетно високом нивоу, као и њиховом поштовању мера које је прописивала Влада Републике Србије и општински штаб за ванредне ситуације, имамо овако добру здравсвену слику у нашој општини.

Велику захвалност дугујемо пожртвованом раду Дома здравља, Полицијске управе, апотека, јавних предузећа као и наших трговаца и волонтера који су свакодневно били изложени контактима свих грађана.

Молим наше суграђане да се и даље савесно и одговорно придржавају свих прописаних мера, како бисмо што пре победили ову пошаст и што пре се вратили нормалном животу и раду“, наводи председник општине Лучани.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top