joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општинско веће општине Лучани је одржало 40. седницу на којој су разматрани и усвојени извештаји о раду јавног предузећа „Драгачево путеви“ током претходне, тромесечни извештај о раду овог предузећа у текућој години и извештај Општинске управе општине Лучани. Донета је и одлука о прибављању непокретности у јавну својину општине, решење о додели финансијске помоћи за вантелесну оплодњу и решење о постављењу правобраниоца општине Лучани.

У извештају о раду јавног ппредузећа у претходној години, наводи се да је предузеће у оквиру својих активности обављало зимско и летње одржавање путева и одржавало јавну расвету, уклањало снег са коловоза, подасипало путеве, вршило обележавање вертикалне и хоризонталне сигнализације као и вршило радове на одржавању путева на територији општине Лучани. У прошлој години зановљен је машински парк са једним камионом носивости 12 тона са свом опремом за зимску службу. У финансијском извештају се наводи да је су пословни приходи овог предузећа 84,5 милиона, док су пословни расходи 76 милиона динара.

У тромесечном извештају о раду ЈП „Драгачево путеви“ се наводи да је у периоду од 15. новембра до 15. марта вршено: зимско одржавање путева на путевима првог и другог реда као и на градским саобраћајницама, посипање агрегата и соли, ископавани канали, уређиване јавне површине, одржавана корита река и одржавана јавна расвета на територији општине.

У извештају Општинске управе општине Лучани исказан је рад сваког одељења појединачно током претходне године. Општинско веће је донело и решење о постављењу Милана Матијашевића, дипломираног правника на место општинског правобраниоца у предстојећем пеиоду од пет година, који је и до сада обављао ту функцију. О свим донетим одлукама на Општинском већу, завршну реч ће дати одборници Скупштине општине на седници, заказаној за 10. јун.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top