joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У општини Лучани је проглашена ванредна ситуација на читавој територији.

Бјелица и притоке поплавиле преко 100 стамбених објеката, бројне привредне објекте, школе, хладњаче, продавнице. Тек реновирана средња школа, спортски центар, зграда Електродистрибуције у Гучи су под водом. Мотел и Дом труубача је вода опколила. Мостови су покривени воденим таласом. Скоро сви путни правци на територији општине су прекинути. Штета је непроцењива. На терену се води борба за још 50 кућа дуж тока реке Бјелице.

Након непрекидних јучерашњих и ноћашњих кишних падавина на територији општине Лучани ниво реке Бјелице и свих притока је нарастао изнад корита и излио се скоро читавим својим током.

У Вичи је тренутно под водом 45 кућа, вода још надолази. У Гучи небројено домаћинстава плива под водом и ниво воде још расте. Критично је за сада дуж тока Бјелице до Пухова, док се поподне очекује подизање нивоа реке у доњем току према седишту општине. За сада у Лучанима интензивно раде све пумпе, одбрамбени систем функционише и успева да воду каналише према Морави. Већи водени талас се очекује око 16 сати у доњем току реке.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top