joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Након велике поплаве у којој је породица тројице браће Милосављевића из Дљина трагично изгубила 17 коња, 25 грла оваца и неколико коза, општина Лучани је обезбедила донацију у овцама и помоћ у санацији пута до њихове куће.

У јунској бујичној поплави, браћа Владимир, Велимир и Вељко Милосављевић су трагично изгубили коње, овце и козе које је удавила бујична вода Западне Мораве док су покушавали да пређу са острва на коме су често били на слободној испаши до породичног имања Милосављевића.

Након непроцењиве штете коју је ова породица претрпела, општина Лучани jе успела да у оквиру донација обезбеди 20 уматичених оваца које ће поклонити овој многочланој породици како би бар мало ублажила губитак крда коња, оваца и коза. Такође, у оквиру донација, општина је обезбедила и 500 кубика материјала за насипање пута целом дужином до њихове породичне куће.

Миливоје Доловић, председник општине Лучани наводи да je јунска поплава нанела непроцењиву штету у чак 70 домаћинстава у целој општини, као и у јавним установама, на путевима, мостовима и пољопривредним усевима. Такође, покренула су се и бројна клизишта која је требало ургентно решавати.

„Срећом, нисмо имали људских жртава. Најпре смо приступили санирању кућа а онда и путне инфраструктуре. Сад смо успели да сакупимо помоћ за породицу Милосављевић у виду 20 уматичених оваца и у материјалу за насипање приступног пута домаћинству. Стадо оваца ће уз добру бригу о њима и уз субвенционисана средства за подстицај сточарству моћи да пружи значајан доходак овој породици, рекао је Доловић.

Један од браће, Велимир Милосављевић каже: „Захвални смо што нам је локална самоуправа притекла у помоћ. У овим тешким тренуцима за целу породицу, значајна је свака помоћ. Уз донацију ждребице коју смо имали и стадо оваца ћемо моћи да гајимо и можда развијемо и ову грану сточарства у нашој породци. Такође нам је шут био непходан за путеве ка кући и осталим парцелама које користимо а што ћемо са оволиком количином шута моћи да наспемо. Пуно нам све то значи,“

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top