joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани је саопштио да је на лучанској територији до сада регистровано 22 лица са крона вирусом. Три пацијента су тренутно смештена на болничко лечење док су остали на кућном лечењу. Сви су са слабијом клиничком сликом и без посебних здравствених потешкоћа.

Захваљујући појачаној дисциплини грађана, континуираном и професионалном раду ковид амбуланте лучанског Дома здравља као и сталној дезинфекцији коју врши јавно комунално предузеће, Завод за јавно здравље у Чачку наводи да је ситуација у Лучанима за сада најбоља у односу на суседне наше општине и градове, где је регистрован много већи број оболелих.

У општини Лучани су на снази мере превентиве и заштите од ковида које подразумевају забрану окупљања грађана, обавезно ношење маски и обавезно растојање измељу грађана најмање два метра. Такође, редовно се врши дезинфекција јавних површина, предузећа и установа.

Штаб за ванредне ситуације апелује на грађанство да и даље савесно поштује прописане мере за сузбијање појаве и ширења корона вируса на читавој територији наше општине и подсећа да нико није поштеђен од могућности заразе овим вирусом. Зато је потребно да и даље водимо рачуна о себи а самим тим и људима око себе.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top