joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Oпштинско веће општине Лучани је одржало редовну седницу на којој је најпре, донета одлука о изменама програма подршке за спровођење пољопривредне политике руралног развоја општине Лучани за текућу годину.

 

По одлуци Већа, програм пољопривреде се мења у делу који омогућава повећање средстава за инвестиције пољопривредника у физичку имовину пољопривредних газдинстава у вредности од 2.5 милиона динара. Самим тим се програмом смањује петсто хиљада за меру: одрживо коришћење пољопривредног земљишта, милион динара смањује мера: економске активности у циљу подизања конкуретности и милион динара за меру: набавка хране и ветеринарских услуга за уматичена грла. Овакав предлог одлуке биће достављен надлежном министарству на одобравање а затим и изнет пред скупштинске одборнике на верификацију.

Веће је на седници донело и одлуку о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину, парцеле број 932/1 КО Гуча у површини од 27 ари, ради проширења градског гробља у насељеном месту Гуча, будући да на наведеном гробљу више нема места за сахрањивање.

У наставку седнице, Општинско веће је донело низ одобрења за преусмеравање јавних средстава за започете приоритетне активности и инвестиције. Апропријације су усмерене углавном према санацији штета на објектима који су претрпели штете услед јунских поплава на нашој територији. Такође, средства су усмерена и ка интензивирању започетих асвалтирања путних праваца уз суфинансирање грађана месних заједница на територији општине, за финансирање завршних радова на згради Центра за социјални рад која је недавно у потпуности реновирана као и за изградњу дечијих игралишта у Лучанима.

Веће се усагласило да је неопходно на путевима који су асвалтирани у последњој деценији поставити саобраћајне знакове са ограниченом тонажом. Тако на путевима првог реда биће постављени знакови са ограничењем до 40 тона тежине, на путевима другог реда до 20 тона док ће ограничење на некатегорисаним путевима бити постваљен знак ограничења до 10 тона тежине. Циљ ових ограничења је да сачувамо путеве које смо асвалтирали за дужи низ година и на корист највећег дела наших суграђана.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top