joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани је у сталном заседању и континуираном праћењу епидемиолошке ситуације на територији општине Лучани и извештава да су данас стигли резултати ПСР тестова узетих од наших суграђана у претходна два дана и свих 18 је негативно.

Од првог августа до данас, број здравствених прегледа се смањује, тако да је за последња два дана, број прегледа пао за 20. Дом здравља је јуче посетило 38 пацијената од којих је девет било на прегледу, два пацијента су упућена на даљи пулмолошки преглед, док су остали били на редовним здравственим контролама.

Стање на јучашњи дан је 26 вирусно активних који се редовно прате, пет на болничком лечењу и 23 излечена пацијента.

Последњи дан јула, када је Штаб одлучио да дозволи рад базена у Лучанима, имали смо 39 вирусно активних, шест на болничком лечењу и 10 излечених пацијената на територији општине.

Штаб за ванредне ситуације свакодневно прати епидемиолошку ситуацију и кроз рад ковид амбуланти и хитне помоћи у току ноћи. У случају да дође до повећања броја оболелих, Штаб ће аутоматски донети одлуку о забрани рада базена.

Захваљујући појачаној дисциплини грађана, континуираном и професионалном раду ковид амбуланти лучанског Дома здравља као и сталној дезинфекцији коју врши јавно комунално предузеће, ситуација у Лучанима је за сада најбоља у односу на суседне наше општине и градове, где је регистрован много већи број оболелих.

У општини Лучани су на снази мере превентиве и заштите од ковида које подразумевају забрану окупљања грађана, обавезно ношење маски и обавезно растојање између грађана најмање два метра. Такође, редовно се врши дезинфекција јавних површина, предузећа и установа.

Штаб за ванредне ситуације апелује на грађанство да и даље савесно поштује прописане мере Владе Републике Србије за сузбијање појаве и ширења корона вируса и подсећа да нико није поштеђен од могућности заразе овим вирусом.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top