joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани саопштава да је број заражених лица од корона вируса на лучанској територији за последњих месец дана се смањио и са 42 пао на 17 лица. Два пацијента су тренутно смештена на болничко лечење док су остали на кућном лечењу. Сви су са слабијом клиничком сликом и без посебних здравствених потешкоћа. У последња два месеца два лица су преминула и то је укупан број преминулих лица од корона вируса са наше територије.

У периоду од два месеца, од 15. јуна до 15. августа, у лучанском Дому здравља урађено је укупно 454 серолошка и 297 ПСР тестова на вирус док је у последњих пет дана урађено, 37 серолошких анализа и 27 ПСР тесова као и 79 општих здравствених прегледа наших суграђана. Здравствено особље нашег Дома здравља интензивно прати свако заражено лице и његово здравствено стање. Јавно комунално предузеће редовно врши дезинфекцију јавних површина, предузећа и установа.

Ситуација у Лучанима је и даље најбоља у односу на наше суседне општине и градове, где је регистрован много већи број оболелих. Штаб за ванредне ситуације ће наредних дана разматрати захтев угоститењских објеката за продужетак радног времена.

Такође, Штаб апелује на грађанство да и даље савесно поштује прописане мере за сузбијање појаве и ширења корона вируса на читавој територији наше општине и подсећа да нико није поштеђен од могућности заразе овим вирусом. Зато је потребно да и даље водимо рачуна о себи а самим тим и људима око себе.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top