joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Поводом почетка нове школске године, председник општине Лучани Миливоје Доловић са сарадницима, замеником председника Милошем Јовичићем и помоћником Зорицом Милошевић су обишли све предшколске установе и издвојене групе на територији општине и поделили деци сликовнице и радне свеске за математику, природу и друштво.

Наиме, након пандемије која је наше најмлађе онемогућила да буду потпуно посвећени дружењу са другарима из своје генерације, председник је желео да им учини мали подстрек и пожели им срећан почетак нове предшколске године. Није хтео да изостави ни остале малишане, па је за сву децу, осим беба, заједно са сарадницима однео у вртиће и предшколске групе и уручио разнобојне радне свеске и уџбенике за наше најмлађе суграђане од три до шест година. Међу књигама и радним листовима су се нашли наслови: Радосни почетак, Упознавање природне и друштвене средине, Развој говора, Математика за предшколце. Поштујући мере предострожности због присутног вируса, председник је изоставио лични контакт са децом али их је све поздравио и поручио да је први и основни задатак не само општине него и сваког појединца брига о деци.

„Деца су најважнији и најрањивији чланови нашег друштва. Сви смо у обавези да својим поступцима помогнемо њихово безбрижно одрастање и да им обезбедимо сигурну будућност. Општина Лучани помаже финансирање превоза ученика, вртића за децу, улаже у одржавање и опремање школа и проширење предшколске установе. Такође, сваке године стипендирамо најбоље ученике средњих школа, издвајамо за сваку новорођену бебу по 30 хиљада динара. Поред тога, изузетно нам је важна безбедност деце на сваком пољу па у сарадњи са полицијом у школама се спроводи акција „Пажљивко“ која за циљ има безбедно учествовање деце у саобраћају“, изјавио је Доловић.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top