joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић са сарадницима је уприличио пријем за нашег суграђанина, параолимпијца Немању Матијашевића, председника Параатлетске репрезентације Србије, Зорана Мићовића и селектора репрезентације Јована Ђукића.

Немања Матијашевић из Лучана је велики спортски таленат који је за кратко време у параолимпијском спорту направио врхунске резултате, освојивши друго место на Европском првенству у Берлину 2018. године а на светском првенству које је одржано прошле године у Дубаиу био је пети. Озбиљан је кандидат за учешће и медаљу на Параолимпијским играма у Токију које су заказане за 2021. годину као и такмичар који је на самом почетку успешне каријере и великих спортских резултата које ће несумљиво достићи. Немања је носилац признања„Спортиста године општине Лучани“ – рекао је Миливоје Доловић, председник општине.

Он је изазио огромно задовољство што је Немања достигао значајне резултате већ са својих 22 године и тако, широм Европе промовисао нашу општине Лучани, из које потиче. Због Немање, као и свих оних који спорт сматрају приоритетом у животу младих, општина Лучани издваја све више средстава за финансирање чак 34 спортска клуба. Такође, интензивирамо радове на завршетку комплетне спортске инфраструктуре у општини која ће моћи да подржи и аматерски али и професионални спорт у свим дисциплинама – истиче председник и додаје да је то једини и прави начин да се искаже једно велико хвала нашем Немањи као и сваком нашем суграђанину који на витешки начин промовише спорски, здрав живот, људске квалитете, као и крај из ког долази.

-У општини Лучани располажемо са 16 фудбалских, два кошаркашка, два одбојкашка клуба, три борилачких вештина, скијашким, шаховским, стрељачким, разним школама спорта - каже председник општинског Спотског савеза, Мирослав Богићевић, истичући да смо у обавези да подстичемо спорт и тако младима дамо правац како би постали здрави, храбри и добри људи.

Председник ПОКС, Зоран Мићовић је захвалио на пријему истакавши да Лучани као и читава Србија могу да се поносе са Немањом, јер је велика част имати врхунског спортисту оваквих потенцијала у свом окружењу. Он је рекао да је Немања све своје медаље већ узео на тренинзима које редовно и вредно одрађује са огромном посвећеношћу уз спортску срећу која је на његовој страни. Јер на првенствима се медаље само додељују а на тренинзима заправо освајају. Имначе, у овом делу Србије имамо пола репрезентације – наводи Мићовић. Он такође истиче да је великог шампиона изродило ово мало место, а најлепше од свега је то што су његови лучански другови прослављали сваки његов успех.

Немања Матијашевић је овом приликом, поред репрезентацији, селектору, тренеру и општини, посебну захвалност изразио свом другу Александру Јевремовићу, професору физичке културе у ОШ „Милан Благојевић“ Лучани, који је био најупорнији да Немања стигне до репрезентације. Захвалио се и медијима, посебно лучанским, што испрате сваки његов наступ.

-Лако сам на њему препознао све спортске потенцијале, пласирао га до репрезентације и винуо га у спортске висине. Немања је небрушени дијамант кога је медаља препознала и одмах заблистала око његовог врата. Поносан сам на њега јер тек следе његове победе - истиче Александар Јевремовић

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top