joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

После две године од реконструкције Лишке стене, обилазни пут који је коришћен као алтернативни путни правац коначно је у потпуности реконструисан.

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић каже да је дужина пута који је реконстуисан 2,4 км, а извођач радова је предузеће Штрабаг.

"Вредност радова је 16,2 милиона динара, радови су изведени квалитетено и у предвиђеном року. Путни правац Турица - Матића брдо је од изузетног значаја за овај део Драгачева јер повезује Гучу и Турицу са Тијањем и Негришорима и даље у наставку ка Лучанима, и више пута је коришћен као алтернатива током поплава.Овај путни правац смо урадили као и много пута до сада уз помоћ ЈП "Путеви Србије" и господина Зорана Дробњака, коме се овом путем захваљујем од срца за све што је учинио и чини за грађане Драгачева", рекао је Миливоје Доловић, председник општине Лучани.

Он је додао да се поред овог путног правца приводе крају радови на реконструкцији пута Негришори - чесма у дужини од 1,6 км као и путни правац Тијање - Турица у дужини од 1,3 км чиме ће бити завршен комплетан путни правац од Врањица до Тијања преко Турице под асфалтним застором.

Када је реч о асфалтирању пута по систему 2:1 тренутно се ради на завршним радовима у Горачићиима засеок Поповићи у дужини од 2,7 км као и на још три краћа путна правца на територији Горачића, Крстаца и Расовца.
Услед пандемије корона вируса, нису сви планирани радови урађени у овој години, али ће, чим се стекну услови све бити реализовано почетком наредне, додао је Доловић.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top