joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Штаб за ванредне ситуације заједно са Домом здравља у Лучанима апелује на грађане општине Лучани да је крајње време да почну да поштују прописане мере заштите од ковид вируса јер се у Лучанима бележи алармантан број оболелих са израженом клиничком сликом респираторних симптома. Зато је неопходно све контакте ставити у изолацију и да се смањи кретање потенционално инфицираних особа, закључује Штаб за ванредне ситуације.

Штаб је на данашњој седници донео и следеће закључке:

· У складу са Одлуком Владе Републике Србије од уторка 24.11.2020. до 3.12.2020. године радно време угоститељских објеката - ресторана, кафића, барова, клубова, као и трговниских центара, позоришта, биоскопа, и других установа културе, приређивача посебних и класичних игара на срећу ограничава се они могу радити у периду од 5.00 до 18.00 часова.

· Радно време продавница и других малопродајних трговинских објеката, апотека, бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива и угоститељских и других објеката који врше доставу хране, ограничава се тако да ти објекти неће радити у периоду од 21 час до 5.00 часова наредног дана.

· Обавезују се јавна предузећа „Драгачево путеви“ Гуча и „Комуналац“ Лучани да предузму појачане епидемијске мере и појачано врше дезинфекцију јавних површина и установа.

· Обавезује се Општинска управа да обезбеди интензиван рад инспекцијских служби које ће вршити појачану котролу спровођења донетих мера од стране Владе Републике Србије.

· Општински штаб подсећа на одговорност послодаваца да се придржавају свих прописан мера везаних за дезинфекцију објеката и ношење заштитних маски, као и да прате здравствено стање запослених и да благовремено реагују у случају појаве симптома или сумљивих контаката, предузму се све мере које су прописане, као и да у складу са могућностима и организацијом рада организију рад од куће својих запослених.

· Препоручује се родитељима који имају могућности и упућени су на рад од куће или је један од родитеља незапослен да децу не шаљу у Предшколску установу „Наша радост“ Лучани.


Председник општине и командант Штаба, Милиовоје Доловић наводи да је у нашој општини на данашњи дан тренутно регистровано 112 лица заражена вирусом. Десет је са тежом клиничком сликом и смештено је у болницу, док су остали са израженим симптомима које лече у кућним самоизолационим условима. Тринаест лица је излечено.

- Јасно је да је приметан скок броја новозаражених, који је знатно већи него на врхунцу пандемије у првом таласу. Зато, у име локалних и здравствених организација и институција, апелујем на све наше суграђане да престану са окупљањима по било ком основу, затим обавезно носе маске у продавницама, тржним центрима, кафићима, држе физичку дистанцу, јер само тако помажу и себи , друштву и посебно здравственом систему да не буду блокирани и да могу да помогну грађанима који оболе од Цовид 19 на квалитетан начин, каже Доловић.

- Треба схватити да ово време неће проћи ни за дан ни за два, већ може да се деси да траје и дуже време. Зато, морамо распоредити снаге, бити јако одговорни и смањити социјалне контакте на најнижу могућу меру, уз обавезно коришћење заштитне опреме и посебно уз поштовање мера које је прописао Републички кризни штаб. Све напред наведено морамо сврстати у део свакодневне здравствене културе, док нас ова пошаст не напусти, истакао је председник Доловић.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top