joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Локална самоуправа је у потпуности завршила регулацију водотокова другог реда на територији општине Лучани, која је трајала од априла прошле године. Целокупна инвестиција реализована је уз помоћ Канцеларије за јавна улагања, а вредност инвестиције била је 120 милиона динара. Извођач радова је била „Водопривреда“ Пожаревац, а радови су изведени квалитетно и у задатим роковима.

- Током ове инвестиције извршена је регулација Лучанског потока до дотока у црпну станицу а затим и регулација потока Суводо и Драгачица у Гучи, потока Добрице у Котражи и изградња пропуста на потоку Дупљај са чишћењем “, рекао је председник општине Миливоје Доловић.

Председник је истакао да поред ових завршених инвестиција тренутно раде на изради пројектно-техничке документације за регулацију Пуховске реке, Тијањске реке, Живичке реке и потока Дупљај у Гучи у целом профилу.

- Процењена вредност радова ових прописа о водотоку је преко 200 милиона динара. Поред општинских водотокова другог реда, локална самоуправа ради на пројектно-техничкој документацији за изградњу бедема у Гучи на десној обали реке Бјелице, што би у великој мери смањило поплаве у 2019. и 2020. године, где је поплављено преко 140 стамбених зграда - рекао је Доловић.

Председник истиче да ће се по завршетку пројектне техничке документације договорити са Канцеларијом за јавне инвестиције и „Србијаводама“ о начину и динамици заједничког улагања у преостале водотоке, како би се искључила могућност катастрофалних поплава из претходне две године. Додао је да је важно континуирано улагати у водотокове у њихову регулацију и чишћење.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top