joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Општинско веће општине Лучани је на данашњој седници донела одлуку о изменама и допунама одлуке о Општинској управи општине Лучани којом се предвиђа формирање Одсека за пољопривреду и рурални развој општине Лучани.

Одлука о формирању овог одсека који ће бити организован у оквиру Одељења за привреду и локално еконоски развој је проистекла из стратешког опредељења општине да се на сваки начин потпомогне живот и рад на селу наших суграђана а са циљем да створимо услове за лагоднији и квалитетнији живот младих брачних парова у руралним срединама коју су орјентисани ка организовању пољопривредне производње

- С обзиром да је општина Лучани позната по постигнутим резултатима у развоју најквалитетнијег воћа и поврћа као и по сточном узгајању и посебно по животињским производима, стално стремљење локалне самоуправе јесте развој пољопривреде у свим својим сегментима. Након интензивних радова на асвалтирању путева и уређењу и подасипању приступних путева домаћинствима и обрадивим површинама, значајне активности смо усмерили на субвенционисање, дакле финансијско учествовање локалне самоуправе до 60 одсто у трошковима наших грађана за набавку пољопривредне механизације, куповину стоке и потребне хране за њихов узгој, затим за наводњавање и осигурање усева, пластеничку производњу поврћа, воћа и цвећа, пчеларство, прераду млека и воћа и друге пољопривредне области. Како би једноставно и лако користили буџетску помоћ, оформили смо одсек за пољопривреду при Општинској управи који ће непрестано бити доступан сваком нашем потенцијалном кориснику - истакао је председник, Миливоје Доловић.

Према донетој одлуци, Одсек за пољопривреду и рурални развој ће се бавити планско аналитчким и стручним оперативним пословима из области: ратарства, воћарства и сточарства, израдом програма, планова и развојних пројеката за развој села, координацијом инвестиционих послова, повезивањем привредних субјеката и пољопривредних газдинстава са потенцијалним инвеститорима, затим заштита и унапређење животне средине, геолошка истраживања, заштита водних ресурса, река језера и извора здраве пијаће воде, заштита биолошке разноврсности, дивљих биљних и животињских врста и аутохтоних екосистема.

Иначе, за 2021. годину из буџета је издвојено 45,5 милиона за субвенционисање пољопривреде у општини Лучани. Током претходне године око 1400 захтева наших суграђана су конкурисали за повраћај средстава за шта је из буџета издвојено 38,5 милиона динара, у 2019. је издвојено 28 милиона а у 2018. 25 милиона динара за подстицај пољопривреди.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top