joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Скупштина усвојила програм пољопривреде

05.03.2021. На седници Скупштине општине Лучани, 20. по реду, разматран је и, између осталог, усвојен Програм подршке пољопривреди за 2021.годину, за који је у општинској каси опредељено 45,3 милиона динара што је до сада највише средстава за ову област.

Како је навео председник општине Миливоје Доловић, локална самоуправа је препознала интерес да, из године у годину, издваја све више средстава за пољопривреду.

-Аграрни буџет oпштине Лучани за 2016. годину износио је 16 милиона, а прошле године 38 милиона динара. План нам је да наредне године буде више од 50 милиона динара, што нас по износу средстава намењених за пољопривреду, у односу на целокупна буџетска средства, ставља у ред локалних самоуправа које издвајају највише средстава за те намене у западној Србији – истакао је председник општине Доловић.

Одборници локалног парламента су усвојили и измене правилника о критеријумима и поступку доделе средстава црквама и верским заједницама. У претходном периоду за ту намену из општинског буџета је издвајано 1,4 милиона динара, па је седам црквених опшина са територије oпштине годишње добијало по 200 хиљада динара. У овој години укупан износ средстава намењених црквеним општинама у драгачевском крају износи три и по милиона динара, тако да ће свакој од њих припасти по 500 хиљада динара.

Одборници су разматрали и усвојили и План рада Туристичке организације општине Лучани. Донели су и одлуку да се стави ван снаге закључак Скупштине општине Лучани од 26.фебруара 1999.године којим је Влади РС предложено да се управљање, то јест старање над природним добром „Предео изузетних одлика Овчарско-кабларска клисура“ повери Туристичкој организацији Чачак. Како је објаснио председник општине Доловић, разлог доношења тадашње одлуке било је то што oпштина Лучани у моменту доношења тог закључка није имала своју туристичку организацију. Истовремено, овом одлуком се се управљање над природним добром „Предео изузетних одлика Овчарско-кабларска клисура“ на територији која припада Општини Лучани поверава Туристичкој организацији Општине Лучани.

-Сада, после 22 године, потпуно смо институционално, технички и кадровски спремни да у оквиру наше Туристичке организације квалитетно и на прави начин газдујемо Овчарско-кабларском клисуром на делу територије Општине Лучани, па смо одлуку из 1999.године ставили ван снаге. Дали смо газдовање Туристичкој организацији Општине Лучани „Драгачево“ Гуча на делу територије Овчарско-кабларске клисуре и предложили Влади Републике Србије да донесе закључак да се о Овчарско-кабларској клисури старају Туристичка организација Чачак и Туристичка организација Општине Лучани на делу наше територије – објаснио је Доловић.

На седници су, такође, усвојени и извештаји о раду ЈКП „Комуналац“ Лучани и Културног центра општине Лучани, оба за 2020. годину.Усвојени су и План рада Општинског штаба за ванредне ситуације и Програм мера и радова на смањењу ризика од поплава на територији Општине Лучани за 2021. годину, финансијски план Дома здравља Лучани, овогодишњи програм кухиње Црвеног крста, као и извештај о функционисању система одбране од града на територији Радарског центра Ужице у 2020.години.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top