joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Одата пошта погинулим борцима у ратовима од 91 - 99

Поводом 24. марта – Дана сећања на жртве НАТО бомбардовања, представници локалне самоуправе,  Удружења ратних војних инвалида, СУБНОР-а и породица погинулих бораца општине Лучани,  одали су пошту и положили цвеће на спомен - чесму погинулима у ратовима 1991 – 1999. године у Гучи.

Током ратова од 91. до 99. године погинуло је девет драгачевских бораца:  Вукашин Милић из Доњег Дубца, Бранко Плазинић из  Губереваца, Раде Димитријевић изТијања, Станко Корићанац из Каоне, Радован Равић из Вучковице, Јован Цветанов из Краљева, Слободан Красић из Горње Краварице, Милорад Симовић из Доњег Дубца и Иван Зај из Лучана.

Нато агресија на Савезну Републику Југославију, започета је 24. марта 1999. године, уништавањем циљева у тадашњој Југославији, пре свега у Србији и на Косову и Метохији.

У НАТО акцији "Милосрдни анђео" која је трајала 78 дана, на територију општине Лучани је бачено 78 бомби. Око 70 бомби је пало на  предузеће "Милан Благојевић"  Лучани и тако разорило и уништило виталне делове ове хемијске индустрије.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top