joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

ЗАВРШЕТАК РАДОВА НА СПОРТСКОЈ ХАЛИ У ЛУЧАНИМА

Прошло је петнаест година од почетка изградње спортске хале у Лучанима, давне 2006.године су започети радови, односно, постављен камен темељац на изградњи ове хале.

„У последње две, до три године вршили смо интензивно улагање, како преко Владе Републике Србије, односно ресорних Министарстава, тако и из буџета локалне самоуправе. До 2018. године, буџетом општине нису била опредељивана средства за завршетак радова. Тек тада крећу интензивна издвајања из буџета и надамо се да ће у најкраћем могућем року радови бити коначно завршени“ рекао је председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

„Прошле године преко Јединице за управљање пројектима је извршен део радова на привођењу хале намени у износу од 27 милиона динара. Ове године у буџету општине Лучани предвиђено је 15 милиона динара, плус 12 милиона динара које смо добили од Министарства државне управе и локалне самоуправе за завршетак хале. Привођењем радова крају надзорни инжењери су приметили да је део кровног покривача неадекватан и да ће морати да се изврши комплетна замена истог, тако да ћемо ребалансом буџета који ће уследити за седам дана, бити опредељено још 13 милиона динара за завршетак радова. Пуно проблема пратило је завршетак радова, појавило се и клизиште у непосредној близини. Поред кровне конструкције, чија је замена неопходна, мораће да се уради комплетан паркет који је у складу са ФИБА стандардима, затим завршетак комплетне климатизације објекта, завршетак партерног уређења које обједињује завршетак свлачионица, као и седишта на трибинама за које је предвиђено 720 седећих места. Сигуран сам да ће када се комплетно уреди, бити један од најлепших спортских објеката у Западној Србији“, истакао је председник општине.

Он је додао да се најкасније до краја септембра планира расписивање тендера на 40 милиона динара, од чега је 28 милиона учешће општине и 12 милиона динара од Министарства државне управе и локалне самоуправе. Средином новембра очекује се увођење извођача радова у посао, а завршетак радова до краја марта 2022.године.

„Нагласио бих да је на овом пројекту изражена сарадња локалне самоуправе и привреде Лучана, пре свега, мислим на наше највеће предузеће „МБ – Наменска“ Лучани, које је уложило 12 милиона динара, за увођење система даљинског грејања и видео надзора.
Сала је, пре свега, намењена за ђаке Средње школе „Драгачево“ у Лучанима, а у поподневним сатима на располагању ће бити свим грађанима, за шта ће бити урађен посебан режим употребе. Наравно, са предузећем „МБ –Наменска“ смо договорили да за њихове раднике буде потпуно бесплатно коришћење сале, јер је предузеће учествовало у завршетку објекта“ закључио је председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top