joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Култура и уметност

Највећи организатори културно-уметничких активности у општини Лучани су Центар за културу и спорт општине Лучани у Гучи и Дом културе у Лучанима. Међусобном сарадњом ове две институције покривају широк дијапазон делатности из области културе. У прилог томе сведоче и све већи број остварених програма, као што су: приказивање најновијих филмских остварења, извођење представа реномираних позоришта, организовање промоција књига, ликовних изложби и изложби фотографија. Заједничка сарадња приликом организовања такмичења деце у певању "Новогодишња звездица", као и организовање Новогодишњег базара.

Као неки од најпознатијих културних догађаја у општини Лучани могу се издвојити Драгачевски сабор трубача у Гучи, Сабор рок енд рола у Лучанима, Сабор кумова у Горачићима и Распевано Драгачево у Гучи.

Такође, велики допринос приликом организације културних догађаја пружају Библиотека општине Лучани у Гучи и Удружење самоуких сликара и вајара Драгачева.

У општини Лучани живи велики број људи успешних у ликовној и примењеној уметности, као и у књижевном и музичком стваралаштву.

 

ЛИНКОВИ КА УСТАНОВАМА КУЛТУРЕ

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ И СПОРТ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ У ГУЧИ 
БИБЛИОТЕКА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ У ГУЧИ

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top