joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Библиотека општине Лучани

biblioteka gucawww.bibliotekaguca.rs

Библиотека општине Лучани, са седиштем у Гучи, обележила је осамдесет година постојања. Иначе, ова драгачевска установа културе основана је 17. фебруара 1933. године у књижари браће Ђорђевић као Народна књижница и читаоница “Драгачево”.

Библиотека располаже богатим књижним фондом од приближно 32.000 наслова. Она поседује и богат завичајни кутак, у коме чува више од 800 књига, часописа и каталога о Драгачеву и Драгачевцима. Књиге се набављају откупом Министарства културе, сопственом куповином, поклонима аутора или издавача. Број чланова библиотеке, међу којима су две трећине ученици, јесте близу 700.

Библиотека је функционисала у саставу Центра за културу и спорт. Скупштина општине Лучани је крајем 2008. године донела одлуку о оснивању Народне библиотеке у Гучи као самосталне установе. Поред основне делатности, рада са читаоцима, библиотека се бави издаваштвом, организацијом књижевних вечери. У издавачкој делатности библиотеке (Дома културе Гуча односно Центра за културу и спорт) до сада је забележено око 20 књига, највише са тематиком везаном за Драгачево и његову историју.

 

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top