joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Финансијска помоћ УНИЦЕФА угроженим породицама

Црвени крст Лучани je завршио поделу банкарских картица са новчаном помоћи за 75 породица на територији општине Лучани. Донатор новчане помоћи је UNUCEF и реализује се у 30 општина у Србији у оквиру реализације пројекта „Ублажавање ефеката пандемије COVID 19 на социјално-економски статус деце и њихових породица“.

Новчана помоћ намењена је породицама са децом које су у стању социјалне потребе и представља финансијску подршку у току пандемије COVID 19.

Појединачни новчани износи по породици крећу се од 20.692,00 динара до 39.792,00 динара. Укупна подељена новчана сретства на картице корисника у општини Лучани су око два милиона динара. Укупан број помогнутих лица је 248 од чега су 152 деце. Стручну процену и одабир породица је урадио  Центар за социјални рад општине Лучани, поштујући критеријуме усаглашене са донатором.

            Црвени крст Лучани својом професионалношћу успео је да у веома кратком временском року спроведе сложене процедуре у циљу имплементације овог пројекта. Праћење потреба становника општине и угрожених циљних група константна је активност Црвеног крста Лучани. На бази прикупљених података и стеченог искуства, очекује се аплицирање за нове пројекте.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top