joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Због енормне потрошње, могуће рестрикције воде

Штаб за ванредне ситуације општине Лучани упућује апел грађанима општине Лучани да воду за пиће користе крајње рационално, јер се у ЈКП „Комуналац Лучани“  бележи енормна потрошња и нагли скок нерационалног трошења воде за пиће. Базени за воду су на минимуму. Уколико се овакав тренд неразумне потрошње настави, наредних дана неће имати воде.

Штаб за ванредне ситуације моли грађане општине Лучани да  због неповољних временских услова и ниског водостаја реке Рзав, воду искључиво  користе за пиће, санитарне потребе и кување, како не би дошло до вишечасовних рестрикција. Активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта, прање возила, злоупотреба хидраната и слично, представљају ненаменску, неодговорну и нерационалну потрошњу воде за пиће.

  • "Због високих температура и неодговорног понашања бројних потрошача, потрошња пијаће воде енормно је скочила. Уколико се тренд коришћења пијаће воде за непотребне активности настави и наредних дана, јавно комунално предузеће ће бити приморано да уведе рестрикције воде, што верујемо ником није у интересу, али ако не превлада разум и емпатија, то остаје као једина мера", закључује Миливоје Доловић, командант Штаба.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top