joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Кризни штаб дозволио одржавање Сабора трубача у Гучи

Републички Кризни штаб одобрио је организовање манифестације трубе која се ове године одржава традиционално по 60. пут.

Јубиларни 60. Драгачевски сабор тубача биће одржан уз захтев Кризног штаба ВРС да се примене сви протоколи за заштиту  посетилаца од ковид вируса, саопштава Штаб за ванредне ситуације општине Лучани. Штаб је саопштио је да је дозволу Кризног штаба Владе Србије добио за период од петка, 13. до недеље, 15.  августа.

Упркос томе што нас само неколико дана дели од Сабора трубача, све припреме за одржавање су обављене врло детаљно, како са циљем изузетно квалитативног садржаја манифестације тако и са циљем високог нивоа безбедности наших сабораша. Више од 1.000 учесника је спремно за још један, овај пут посебан, маестрални спектакл трубачке музике, народне изворне музике и изворних стваралаштва српског народа, наводи се у саопштењу Штаба за ванредне ситуације општине Лучани.

- Важно је напоменути да је општина Лучани као организатор манифестације а чији покровитељ је и Министарство културе, спремна да безбедно и сигурно дочека хиљаде посетилаца из најпре, суседних општина, читаве Србије и целог света. Општински штаб за ванредне ситуације је креирао специјалан протокол са мерама безбедности током одржавања Сабора,који је одобрио Кризни штаб Републике Србије а који детаљно дефинише на који начин се може доћи на фестивал трубе – истиче Миливоје Доловић, командант Штаба и председник општине Лучани.

- Јасно је прописано да на фестивал могу да дођу сви они који имају потврду о вакцинацији,  негативан ПЦР тест, потврду о прележаној болести Цовид-19,  урађен антигенски тест, или тест одрађен на предвиђеним пунктовимана на којима ће се обављати контроле и спроводити епидемиолошке мере. Пунктови ће  бити постављени на прилазима Гучи на којима ће бити 50 редара. Да се не би стварала гужва на улазу у Гучу, провере ће бити омогућене и у Пожеги, Чачку и Ивањици. Здравље наших сабораша је на првом месту и због тога ћемо све урадити транспарентно како би се испоштовале све епидемиолошке мере.Позивамо све на квалитетно дружење, одличну музику и уживање у изворном окружењу - наводи  Миливоје Доловић.

Општина Лучани и Саборски одбор позивају све који желе да осете несвакидашњу енергију јединственог фестивала трубе у свету, да дођу у Гучу од 13. до 15. августа јер их очекује одлична забава на неколико музичких бина, на којима ће наступити највећа имена трубачке музике са светске и домаће музичке сцене, и то концерти брилијантних оркестара: Бојана Суђића, Дејана Лазаревића, Елвиса Ајдиновића, Дејана Јевђића, Горана Бреговића као и концерт омладинских трубачких оркестара и финално такмичења трубачких оркестара, које ће бити организован у недељу 15. августа у 15 часова на главној позорници.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top