joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Додељени пластеници за дванаест породица

У Гучи је данас 12 корисника са територије општине Лучани потписало уговоре о донацији пластеничких јединица од немачке хуманитарне организације АСБ-а, који ће бити реализовани до краја текуће године.

Догађају су поред корисника пројекта, присуствовали председник општине Лучани, Миливоје Доловић, као и представници немачке хуманитарне организације Арбеитер–Самаритер–Бунд (АСБ).

АСБ је у оквиру пројекта „Директна социо-економска помоћ угроженим породицама и пружаоцима социјалних услуга у локалним заједницама у Србији” поделио преко 80 економских грантова у виду пластеника и система кап по кап социјално угроженом становништву .Укупна вредност донације општини Лучани је 18.000 еура,од чега је учешће општине Лучани 30%, а АСБ-а 70%.

Пројекат финансира немачко Министарство спољних послова, а имплементира АСБ уз подршку локалних самоуправа. Циљ пројекта јесте да допринесе социо-економској инклузији веома угрожених породица и појединаца у Србији и да створи боље услове за њихов живот и запослење.

Пре потписивања уговора свим корисницима одржана је обука и предавање на тему “Основе пластеничке производње”, где су се на практичан начин упознали са пластеничком производњом, потенцијалним ризицима и проблемима са којима се произвођачи могу сусрести као и корацима ка успешној и профитабилној производњи добара.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top