joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

У оквиру дечје недеље, председник општине Лучани, даривао ђаке прваке

У оквиру ове највеће националне манифестације за децу, која се сваког октобра одржава у циљу уједиљења свих одговорних актера за побољшање статуса детета, представници локалне самопураве су указали посебну част сваком ђаку прваку од укупно 164 – творо колико их је ове године село у школске клупе .

Председник општине Лучани, Миливоје Доловић је са својим сарадницима поводом недеље посвећене деци, обишао све основне школе и издвојена одељењима на територији општине и ђацима првог разреда поделио школски коплет са свескама, бојицама и додатним прибором уз најбоље честитке и  жеље за савладавање првих школских обавеза.

Председник Доловић је овом приликом истакао да је „посебно задовољство дружити се са децом, јер је радост коју они изазивају, јединствена“. Зато је општина Лучани, истиче он „стратешки орјентисана ка подстицању рађања и стварању бољих услова за живот и развој деце у нашој општини“.

  • Последњих година континуирано радимо на реализацији низа активности које то потврђују. Поред исплата родитељског додатка за прво, друго, треће и четвто дете, пуне накнаде зараде запосленој мајци за време породиљског одсуства, исплате дечијег додатка, а што држава омогућава, општина Лучани из буџета исплаћује по тридесет хиљада динара родитељима за свако новорођено дете, матерински додатак за незапослену мајку, обезбеђује бесплатан превоз за децу до осмог разреда, дарује до 300 хиљада динара за биомедицински потпомогнуту оплодњу брачним паровима са територије наше општине, обезбеђује бесплатну кухињу за свако треће и наредно дете у породици школског узраста, стипендира ђака генерације, вуковцима дарује лаптопове, првацима дарује школски прибор - рекао је Доловић.

Председник Доловић је овом приликом истакао и да општина сваком новорођеном детету дарује колевку за бебе и ауто-седиште и дугорочно покушава да повећа капацитете предшколске установе у Лучанима и Гучи, непрестано ревитализује школе, спортске  хале и игралишта, финансира удружење „Покрет за децу три плус“ који је орјентисан ка бризи о пронаталитетној политици и унапређењу родитељства у породицама са троје и више деце, као и да  општина Лучани  последњих шест година реализује пројекат личног асистента деци са посебним потребама, што је изразито осетљива група наших најмлађих суграђана.

Дечију недељу ове године, од 04. до 10. октобра обележавају све општинске институције образовања, културе, социјалне и здравствене заштите са циљем да се укаже  на заштиту најмлађе популације и њихових права.Све активности се обављају уз поштовање мера за заштиту од актуелног вируса.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top