joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА НА ДАН ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ

Поводом Дана општине Лучани – 10. јун, Скупштина општине Лучани је на свечаној седници доделила добитницима јавна признања општине Лучани за 2022. годину

Повеља 10. јун додељена је Момиру Ћосовићу, привреднику из Чачка, који је, као оснивач и власник Привредног друштва „Прогрес инжењеринг“ доо Чачак, уложио 2017. године свој капитал и из стечаја купио бивши „ИКГ Индустријски комбинат Гуча“ у Гучи, након чега је основано приврдно друштво „ИКЛ Индустријски комбинат ливница“ доо Гуча, које је обновило производњу бившег ИКГ и за пет година, од почетних 70 до данас запослило 207 радника, углавном млађих људи из горњег и средњег Драгачева, којима се редовно исплаћују зараде, плаћају порез и доприноси, чиме је дао допринос да се поврати стабилност, унапреди стандард и квалитет живота наших грађана и повећају приходи општине Лучани.

Плакета 10. јун – Фудбалскoм клубу „Слога“ Каона које је основано 1972. године и ове године слави 50 година непрекидног и успешног постојања, рада и такмичења у општинској, међуопштинској и окружној лиги МО. За 50 година трајања, одиграо је преко 1000 утакмица, одгајио успешне фудбалере, спортске новинаре, фудбалске судије и спортске кадрове, окупљао омладину и био понос малог брдовитог села Каона, за шта је био награђиван и поштован.

Плакета 10. јун – Др Слађани Ђурђић, која је први и најмлађи докторанд хемијских наука из општине Лучани, за изузетне научне резултате који служе као пример и допринос развоју општине и имају велики и трајан значај за укупан друштвени напредак.

Плакета 10. јун – Зорици Обрадовић за креативност и инспиративност у раду, допринос у подизању квалитета и коришћење информационих технологија у настави српског језика, подстицање ученика да се баве ауторским литерарним радовима, организовање ученичких приредби, за рад литерарно-драмске секције за ученике првог циклуса и свеукупно залагање за унапређење наставе и литерарног рада ученика.

Признање 10. јун – Синиши Никитовићу, свештенику СПЦ који се, службујући у Гучи и Приликама и сада као служеник нишке Епархије бави хуманитарним радом, непосредно и преко хуманитарне организације „Добри Самарићанин“ коју је основао и материјално и духовно помогао деци из општине Лучани и неколико стотина породица у целој Србији.

Признање 10. јун – Др Ани Ивковић из Лучана, за инспиративно остварену каријеру у области економије, која је објавила више научних радова о тржишту новца у Србији и која од 2002. ради у Народној банци Србије на нарочито одговорним пословима, а од 2018. као вицегувернер НБС, бавећи се макроекономским и монетарним анализама и пројекцијама и екомским питањима у процесу придруживања Републике Србије Европској унији.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top