joomlarulit.com
 ЗВАНИЧНА ИНТЕРНЕТ ПРЕЗЕНТАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ - ZVANIČNA INTERNET PREZENTACIJA OPŠTINE LUČANI - THE OFFICIAL INTERNET PRESENTATION OF THE MUNICIPALITY OF LUČANI

Ванредна ситуација због штете од града

Општина Лучани уводи ванредну ситуацију на делу територије општине Лучани на коме је јуче град нанео огромне штете на пољопривредним усевима као и стамбеним и помоћним објектима.

Након јаког невремена праћеног градом које је јуче у поподневним часовима задесило општину Лучани, општински штаб за ванредне ситуације донео је одлуку о увођењу ванредне ситуације на делу територије општине.

- Град величине и до тениске лоптице сручио се јуче на насељена места, почев од Турице, Пухова Гуче, Виче, Горачићи, Драгачица, Расовац, Губеревци Доњег и Горњег Дубца, Каоне, Живице, Марковице Дучаловића, Ртара, Дљина и села Лучана,  начинивши понегде и стопостотне штете на малинама, купинама, кукурузу, пшеници, поврћу и других пољопривредних културама. Огромну штету, невреме и град су начинили и на стамбеним и помоћним објектима, ломећи кровне покривке и прозорска стакла. Уништени су и бројни пластеници и засеочки путеви, - истиче Миливоје Доловић, председник општине Лучани.

- За 35 минута, колико је отприлике јуче трајало невреме праћено градом, начињена вишемилионска штета. Само јуче је испаљено чак 78 противградних ракета, које ипак нису успеле да разбиу градоносне облаке и смање обим настале штете. Од почетка године, општина Лучани је током бројних налета градоносних облака до сада испалила 186 противградних ракета – наводи председник Доловић

Председник општина Лучани је формирао две Комисије које ће одмах кренути у пописивање настале штете, посебно на стамбеним, помоћним објектима и путној инфраструктури, како би се приступило обнови и заштитити првенствено кућа од могућих пљускова који се очекују и у наредним летњим данима. Сви грађани који су претрпели штету, пријаву оштећења могу пријавити на писарници Општинске управе општине у Лучанима и Гучи.

lucani grb transparentno

КОНТАКТ

  • И-мејл predsednik@lucani.rs
  • Телефон +381 32 515 06 03
  • Адреса Југословенске армије 5, 32240 Лучани, Србија
Top