+381 32 515 06 01predsednik@lucani.rsJugoslovenske armije 5, 32240 Lučani

КУЛТУРА И УМЕТНОСТ

Највећи организатори културно-уметничких активности у општини Лучани су Центар за културу и спорт општине Лучани у Гучи и Дом културе у Лучанима.Међусобном сарадњом ове две институције покривају широк дијапазон делатности из области културе. У прилог томе сведоче и све већи број остварених програма, као што су: приказивање најновијих филмских остварења, извођење представа реномираних позоришта, организовање промоција књига, ликовних изложби и изложби фотографија. Заједничка сарадња приликом организовања такмичења деце у певању "Новогодишња звездица", као и организовање Новогодишњег базара.

Као неки од најпознатијих културних догађаја у општини Лучани могу се издвојити Драгачевски сабор трубача у Гучи, Сабор рок енд рола у Лучанима, Сабор кумова у Горачићима и Распевано Драгачево у Гучи.

Такође, велики допринос приликом организације културних догађаја пружају Библиотека општине Лучани у Гучи и Удружење самоуких сликара и вајара Драгачева.

У општини Лучани живи велики број људи успешних у ликовној и примењеној уметности, као и у књижевном и музичком стваралаштву.

ЛИНКОВИ КА УСТАНОВАМА КУЛТУРЕ