+381 32 515 06 01predsednik@lucani.rsJugoslovenske armije 5, 32240 Lučani

ТУРИЗАМ И УГОСТИТЕЉСТВО

На територији Лучани налази се велики број природних предела изузетне лепоте, као и велики број културно-историјских споменика, археолошких локалитета и верских објеката, што све скупа чини нашу општину примамљивом туристичком дестинацијом. Најпознатија манифестација општине Лучани, Сабор трубача, сваке године привуче на стотине хиљада посетилаца у овај крај.

Као коначиште у општини Лучани, гостима су на располагању хотел "Лучани" у Лучанима и хотел "Златна труба" у Гучи, а за све оне који више воле смештај у нешто руралнијим пределима ту су приватни смештајни капацитети у селима широм Драгачева, "Вајати" у Горњој Краварици, етно село "Велики Грабовски" у Грабу, мотели у Овчар Бањи, као и новоизграђени Дом трубача у Гучи.

Љубитељи природе могу да уживају у излетима на планинама Јелици и Овчару, у шетњи до манастира и цркава смештених на скровитим местима Овчарско-кабларске клисуре (на територији општине Лучани између осталих налате се и манастир Сретење и манастир Свете Тројице, као и збег црква Кађеница). Они који воле бициклизам могу да тестирају своју кондицију вожњом по обележеној бициклистичкој стази на Јелици, а за оне који бег од свакодневног брзог живота налазе у пецању препоручујемо језеро у Вучковици.

За све оне који воле историју ту су археолошки локалитети на Јелици и Лишкој Ћави, Музеј Горачићке буне, Кућа Тадића у Доњем Дубцу, Лапидаријум у Гучи и многи споменици учесницима у ослободилачким ратовима.

У општини Лучани се налази и велики број угоститељских објеката, како оних у којима можете попити кафу, сок или појести ручак, тако и оних који пружају богат ноћни провод.

Све наше госте молимо само једно, а то је да поштују природу и ни на који начин не угрожавају њену хармонију.

ЛИНКОВИ КА ТУРИСТИЧКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА И ДЕСТИНАЦИЈАМА